Vážení priatelia,
Ponúkam súrodencov a príbuzných holubov, ktoré dosiahli slušné výsledky v konkurencii OZ i v medzinárodnej konkurencii.
Viac info, fotografie resp. videá a rodokmene ponúkaných holubov nájdete na linku:
https://sites.google.com/view/danielkrajcik/ponuka-holubov
Prosím o trochu trpezlivosti, na webstránke je veľké množstvo videomateriálu ... chvíľu trvá pokiaľ sa to načíta.
Prajem šťastnú ruku pri výbere, dobrý záver končiaceho sa roka a dobrý štart do nového roka!
PS: Holuby viem poslať 3.1.2026 na trase BA-ZA(ZV)-KE, príp. vyzdvihnutie 18.1.2026 na celoštátnej výstave v Trenčíne!
Po presťahovaní sa na novú adresu mám za sebou štvrtú sezónu starých holubov. V OZ Bratislava pretekám s celou plejádou špičkových konkurentov.
Výsledky sezóny 2022:
- 3. majster stredných tratí OZ Bratislava
- 1. majster Derby ročiakov (6 pretekov 300-400 km!)
- víťaz regionálneho preteku (konkurencia 3 OZ) - DESSAU 555 km - s ročným holubom
... viac info vo výsledkoch OZ Bratislava za rok 2022 – https://mypigeons.benzing.live/slovakia/sk/results/2022/o-1-01-oz-bratislava/
- 10. miesto v rámci Slovenska – majstrovstvo ročných holubov. Niektoré ročné holuby mali koeficienty aj z pretekov cez 550 km
- V sezóne 2022 som s mláďatami nepretekal.
Výsledky sezóny 2023:
- Majstrovstvo OZ staré holuby – 4. miesto
- V sezóne 2023 som s mláďatami nepretekal.
Výsledky sezóny 2024:
Majstrovstvo krátkych tratí OZ - 1. miesto
Percentuálna úspešnosť preteky starých holubov OZ - 2. miesto
Intermajstrovstvo OZ - 1. miesto (7. miesto na Slovensku)
Retro majstrovstvo OZ - 1. miesto (6. miesto na Slovensku)
Majstrovstvo stredných tratí OZ - 3. miesto
Majstrovstvo OZ starých holubov – 3. miesto
Majstrovstvo OZ mladých holubov - 3. miesto
Výsledky sezóny 2025:
- 1. majster ročných holubov OZ (kritérium MS)
- 2. majster Derby ročiakov (6 pretekov 300-400 km!)
Výsledky v medzinárodnej konkurencii v r. 2025:
Sezóna 2025 začala unikátne - 13. miesto z ťažkého finálového preteku v Dubaji a 7. eso súťaže v konkurencii 3500 dodaných holubov. Mláďa letelo 2x do top10 z ostrých pretekov a z finále 13. cenu! Pričom z finálového preteku bolo v 1. deň konštatovaných len 15% holubov.
Druhým úspechom bola 3. (2.) cena z finálového preteku vo Victoria Falls v Afrike. Do TS som poslal 5 holubov, dva z nich boli po veľmi ťažkom programe nasadené na finále a umiestnili sa na 3. a 30. mieste. K tomu víťaz súťaže knock-out, špičkové umiestnenia v kategórii eso holub, atď..
V maďarskom Váci sa tento rok letelo okrem finálového preteku Teplice (500 km) aj 600 km vzdialené extrafinále z nemeckej Grimmy. Naša holubička 1219 sa stala 1. esom z posledných 3 pretekov - 300, 500 a 600 km!
Adrenalín som mal riadne vystúpaný aj v Algarve Golden Race v Portugalsku, kde bol môj holub "Jogy06" nakošovaný na finále ako 8. eso edície (7262 súťažiacich holubov!).
V Algarve Great Derby to bolo 37. miesto z finále a z 5 nasadených holubov všetkých päť zvládlo neľahké 500 km finále (ťažšie ako v Algarve Golden Race).
Po sezóne mi doma pristál aj pohár za 1. miesto v jednom z pretekov v medzinárodnej testovacej stanici UKRAINE MASTER.
V TS Europa Master majiteľ s ani nie ročnými holubmi odletel ultrafinálový pretek zo vzdialenosti 1127 km. Naša holubička "786" sa umiestnila na 12. mieste. Z preteku 755 km sa umiestnila na 11. mieste.
Túto sezónu vnímam ako jednu z našich najlepších sezón a sme za ňu vďační.
Umiestnenie v medzinárodnej konkurencii:
V medzinárodnej konkurencii sme sa 2x umiestnili v TOP10 rebríčka FCI Grand Prix, a to:
- 5. FCI majster sveta Grand Prix po 23 pretekoch (v konkurencii viac ako 1800 chovateľov) 2018
- 9. FCI majster sveta Grand Prix po 33 pretekoch (v konkurencii viac ako 2200 chovateľov) 2023
Podarilo sa nám vyhrať 2 finálové preteky, 1x sme skórovali na 2. mieste (dolet spolu s víťazom), 1x na 3. mieste (dolet ako 2., len holub "zamrzol" na sputniku), v ďalšom prípade na 6. mieste (dolet spolu s víťazom), 5. mieste (dolet spolu s víťazom), vyhrať súťaž knock-out a podarilo sa vylietať aj trikrát 1. eso a tiež 3. eso.
Kto sa chce dozvedieť viac - pozývam ho na návštevu sekcie "O mne". Je tam v kocke zhrnutá moja novodobá situácia v chove poštových holubov na mojej novej adrese za posledných 5 rokov.