SZCHPH
SZCHPH
Ponuka mláďat za fixné ceny

Autor: Daniel Krajčík

Ponuka mláďat za fix...
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

DK
Daniel Krajčík
Admin
08.01.2026, 13:56

Doplnených:

• niekoľko letných a jesenných mláďat,

• niekoľko nemeckých originálov, najmä z línií kde som "prepískol" obsadenie holubníka

• niekoľko holubov z TS a pre testovacie stanice

• niekoľko holubov z môjho "bieleho programu"

Vyzdvihnutie 18.1.2026 na celoštátnej výstave v Trenčíne, príp. na trase BA-TN-ZA-KE.

Kto skôr nahlási záujem - tomu bude holub odpredaný.

Viac info tu: https://sites.google.com/view/danielkrajcik/ponuka-holubov

DK
Daniel Krajčík
Admin
31.12.2025, 10:57

Vážení priatelia,

Ponúkam súrodencov a príbuzných holubov, ktoré dosiahli slušné výsledky v konkurencii OZ i v medzinárodnej konkurencii.

Viac info, fotografie resp. videá a rodokmene ponúkaných holubov nájdete na linku:
https://sites.google.com/view/danielkrajcik/ponuka-holubov

Prosím o trochu trpezlivosti, na webstránke je veľké množstvo videomateriálu ... chvíľu trvá pokiaľ sa to načíta.

Prajem šťastnú ruku pri výbere, dobrý záver končiaceho sa roka a dobrý štart do nového roka!

PS: Holuby viem poslať 3.1.2026 na trase BA-ZA(ZV)-KE, príp. vyzdvihnutie 18.1.2026 na celoštátnej výstave v Trenčíne!

Po presťahovaní sa na novú adresu mám za sebou štvrtú sezónu starých holubov. V OZ Bratislava pretekám s celou plejádou špičkových konkurentov.

Výsledky sezóny 2022:
- 3. majster stredných tratí OZ Bratislava
- 1. majster Derby ročiakov (6 pretekov 300-400 km!)
- víťaz regionálneho preteku (konkurencia 3 OZ) - DESSAU 555 km - s ročným holubom
... viac info vo výsledkoch OZ Bratislava za rok 2022 – https://mypigeons.benzing.live/slovakia/sk/results/2022/o-1-01-oz-bratislava/
- 10. miesto v rámci Slovenska – majstrovstvo ročných holubov. Niektoré ročné holuby mali koeficienty aj z pretekov cez 550 km
- V sezóne 2022 som s mláďatami nepretekal.

Výsledky sezóny 2023:
- Majstrovstvo OZ staré holuby – 4. miesto
- V sezóne 2023 som s mláďatami nepretekal.

Výsledky sezóny 2024:
Majstrovstvo krátkych tratí OZ - 1. miesto
Percentuálna úspešnosť preteky starých holubov OZ - 2. miesto
Intermajstrovstvo OZ - 1. miesto (7. miesto na Slovensku)
Retro majstrovstvo OZ - 1. miesto (6. miesto na Slovensku)
Majstrovstvo stredných tratí OZ - 3. miesto
Majstrovstvo OZ starých holubov – 3. miesto
Majstrovstvo OZ mladých holubov - 3. miesto

Výsledky sezóny 2025:

- 1. majster ročných holubov OZ (kritérium MS)

- 2. majster Derby ročiakov (6 pretekov 300-400 km!)

Výsledky v medzinárodnej konkurencii v r. 2025:

• Sezóna 2025 začala unikátne - 13. miesto z ťažkého finálového preteku v Dubaji a 7. eso súťaže v konkurencii 3500 dodaných holubov. Mláďa letelo 2x do top10 z ostrých pretekov a z finále 13. cenu! Pričom z finálového preteku bolo v 1. deň konštatovaných len 15% holubov.

• Druhým úspechom bola 3. (2.) cena z finálového preteku vo Victoria Falls v Afrike. Do TS som poslal 5 holubov, dva z nich boli po veľmi ťažkom programe nasadené na finále a umiestnili sa na 3. a 30. mieste. K tomu víťaz súťaže knock-out, špičkové umiestnenia v kategórii eso holub, atď..

• V maďarskom Váci sa tento rok letelo okrem finálového preteku Teplice (500 km) aj 600 km vzdialené extrafinále z nemeckej Grimmy. Naša holubička 1219 sa stala 1. esom z posledných 3 pretekov - 300, 500 a 600 km!

• Adrenalín som mal riadne vystúpaný aj v Algarve Golden Race v Portugalsku, kde bol môj holub "Jogy06" nakošovaný na finále ako 8. eso edície (7262 súťažiacich holubov!).

• V Algarve Great Derby to bolo 37. miesto z finále a z 5 nasadených holubov všetkých päť zvládlo neľahké 500 km finále (ťažšie ako v Algarve Golden Race). 

• Po sezóne mi doma pristál aj pohár za 1. miesto v jednom z pretekov v medzinárodnej testovacej stanici UKRAINE MASTER. 

• V TS Europa Master majiteľ s ani nie ročnými holubmi odletel ultrafinálový pretek zo vzdialenosti 1127 km. Naša holubička "786" sa umiestnila na 12. mieste. Z preteku 755 km sa umiestnila na 11. mieste. 

• Túto sezónu vnímam ako jednu z našich najlepších sezón a sme za ňu vďační. 

Umiestnenie v medzinárodnej konkurencii:
V medzinárodnej konkurencii sme sa 2x umiestnili v TOP10 rebríčka FCI Grand Prix, a to:
- 5. FCI majster sveta Grand Prix po 23 pretekoch (v konkurencii viac ako 1800 chovateľov) 2018
- 9. FCI majster sveta Grand Prix po 33 pretekoch (v konkurencii viac ako 2200 chovateľov) 2023
Podarilo sa nám vyhrať 2 finálové preteky, 1x sme skórovali na 2. mieste (dolet spolu s víťazom), 1x na 3. mieste (dolet ako 2., len holub "zamrzol" na sputniku), v ďalšom prípade na 6. mieste (dolet spolu s víťazom), 5. mieste (dolet spolu s víťazom), vyhrať súťaž knock-out  a podarilo sa vylietať aj trikrát 1. eso a tiež 3. eso.

Kto sa chce dozvedieť viac - pozývam ho na návštevu sekcie "O mne". Je tam v kocke zhrnutá moja novodobá situácia v chove poštových holubov na mojej novej adrese za posledných 5 rokov.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.